Antwerp Giants kloppen Leuven met 63-55

Antwerp Giants kloppen Leuven met 63-55

Antwerp Giants kloppen Leuven met 63-55

Print
In de eerste klasse van het basketbal heeft Port of Antwerp Giants zondagnamiddag kunnen winnen van BG Leuven. 63-55 luidde de eindstand.

Winnen tegen het Leuven Van Antwerpenaars Tony Van den Bosch en coach Jurgen Van Meerbeeck was noodzaak voor de Port of Antwerp Giants om uit de onderste regionen van het klassement weg te geraken en zo een mini-crisis in de Lotto-Arena te vermijden.

Coach Casteels moest reeds na 1 minuut ingrijpen omdat Love al twee fouten had gemaakt. Het duurde meer dan vier minuten voor Roel Moors de eerste Antwerpse punten kon maken. De bezoekers lieten aanvallend vrij veel liggen (2 op 15) en Moors en Thondique speelden een 12-5 bonus bij elkaar.

Ademruimte

In kwart twee waren er voor de Giants bommen van Moors en Biggs nodig om de Bears voor te blijven. Zij waren langs Smith en Aska terug in de match gekomen. (22-20) Langs een bom van Burgess kwamen ze zelfs op voorsprong maar Dennis Donkor deed aan de overkant direct hetzelfde. Het eerste punt van Hopkins bracht de 26-25 ruststand op het bord. Vier punten op rij van Driesen en een dunk van Thondique gaven de havenjongens terug een beetje ademruimte(35-27). De mannen van Van Meerbeeck konden alleen via vrijworpen wat tegenwerk bieden.

In kwart drie lieten ze maar 1 fieldgoal optekenen. Een logische 48-38 stond er ondertussen op de tabellen. Thondique en Reed waren helemaal onder stoom gekomen en samen met Driesen drukten ze door naar 55-40. Enkele Antwerpse balverliezen later werd het toch terug spannend bij 57-51 en nog vier minuten op de klok. Ervaren ratten Biggs en Moors brachten op tijd terug rust in de ploeg zodat er nog eens overwinning in de Lotto-Arena kon gevierd worden. Een hele opsteker voor de verre trip naar Georgië waar de havenjongens dinsdag Europees spelen.

Port of Antwerp Giants: Moors 16, Love 0, Mwema 0, Hopkins 1, De Zeeuw 0, Reed 12, Thondique 14, Driesen 9, Biggs 8, Donkor 3

Leuven Bears: Marnegrave 8, Robinson 2, Dukes 9, Aska 11, Hanavan 5, Deroover 0, Burgess 8, Creppy 0, Smith 12, Lasisi 0, Desiron 0

Foto: PN

Meer basketbal