1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Duizenden mensen op Last Post in Ieper

Met een speciale Last Post onder de Menenpoort in Ieper werd zondag de 94ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Ook prins Filip woonde de plechtigheid bij.

drombouts

De ceremonie lokte heel veel mensen naar het stadscentrum, vertelt communicatieambtenaar Catherine Lamaire van de stad Ieper. "Op sommige plaatsen stonden tot vijf rijen mensen. Er was duidelijk meer volk dan vorig jaar. Volgens de politie waren naar schatting 6.000 mensen getuige van het gebeuren."

Vorig jaar stond de plechtigheid in het teken van de Olympische gedachte en tekenden heel wat prominenten uit de Belgische sportgeschiedenis present. Nu was prins Filip aanwezig. Tijdens het blazen van de Last Post worden niet enkel en alleen de gesneuvelden van het Britse Gemenebest herdacht maar ook de Belgische, Franse en andere soldaten die meevochten.

Om 16.30 uur organiseert de Last Post Association al voor de achtste keer in de Sint Maarten kathedraal het 'The Great War Remembered-concert': een combinatie van muziek en originele beelden uit de Eerste Wereldoorlog.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER