Mechelse ROM Skippers maken indruk op EK

Print

Mechelse ROM Skippers maken indruk op EK

Mechelen - De Jonge ROM Skippers uit Mechelen hebben schitterend gescoord op het jongste EK voor Masters in het Europese Guimaraes. Zo behaalde Nicolas Van Itterbeeck (16) als jongste deelnemer de bronzen medaille overall, pakte hij het goed voor de uithoudingsproef en zilver voor de snelheidsproef.
Zijn coach Niki Huybrechts is trots. "Als jongste deelnemer verraste Nicoals de oudere tegenstanders met zijn knappe prestaties. Met twee medailles op de in totaal drie onderdelen en op slechts één puntje van het zilver overall mag hij echt wel fier zijn", vertelt ze. Ook de 12- tot 14-jarigen kwamen sterk naar voor op het Europees Kampioenschap voor de Jeugd.

Zo wist Tim Branswyk (13) na zijn wereldtitel op het onderdeel freestyle tijdens het WK in het Amerikaanse Florida deze zomer ook de Europese titel te veroveren. Door deze knappe prestatie wist hij net als Nicolas de bronzen medaille overall te veroveren. En Elise Audiens (14) behaalde bij de meisjes mooi zilver op de uithoudingsproef. Voor ROM Skippers zijn dit de eerste individuele medailles op een internationale wedstrijd.

Coach Evelien Moens: ""Tot op heden waren we op internationale toernooien steeds zeer succesvol met onze teams maar tijdens individuele wedstrijden konden we net niet aanknopen met de top. Tim Branswyk brak in Amerika de ban met zijn individuele titel bij de jeugd en doet daar nu zelfs nog een tweede titel bovenop. Nicolas volgde zijn voorbeeld en zorgde er met zijn sterk resultaat voor dat onze club nu helemaal meetelt op alle niveaus."

SVH

Foto's ROM Skippers

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio