Gaza: "Israël klaar voor een escalatie"

Gaza: Israël klaar voor een escalatie

Gaza: "Israël klaar voor een escalatie"

Print
Benjamin Netanyahu heeft ervoor gewaarschuwd dat Israël "klaar is voor een escalatie". "De wereld moet begrijpen dat Israël niet aan de kant kan blijven staan zonder iets te doen tegen de pogingen om ons aan te vallen", zei de Israëlische premier zondag in een reactie op het oplaaiende geweld in de Gazastrook.

In de Gazastrook is het geweld tussen Palestijnse militanten en het Israëlische leger de voorbije dagen weer opgeflakkerd. Israël viel zaterdag verschillende wijken aan in het dichtbevolkte bezette gebied. Het was een volgens Israël "strenge" reactie op een Palestijnse raketaanval op een Israëlische patrouille nabij de grens van Gaza, waarbij vier Israëlische militairen gewond raakten. Bij vergeldingsacties van Israël vielen zeker zes Palestijnse doden. Ook zondag laait het geweld op.

Volgens het Israëlische leger en de politie werden er vanuit de Gazastrook zestig raketten afgevuurd in de richting van Israël. "We zijn klaar voor een escalatie en intensere acties", aldus Netanyahu.

"Als dit blijft voortduren, dan bereiden we ons voor op stevigere en hevigere represailles om zo onze burgers te beschermen", zei ook de Israëlische minister van Financiën Youval Steinitz.

Foto Reuters

MEEST RECENT