"Rimpelloze editie I Love Techno"

Rimpelloze editie I Love Techno

"Rimpelloze editie I Love Techno"

Print
De afgelopen editie van I Love Techno verliep rimpelloos. Dat zegt de woordvoerder van de lokale politie Gent, Manuel Mugica Gonzalez, zondag. "De inspanningen van de afgelopen jaren, zowel door de organisator en de politie, werpen duidelijk hun vruchten af", luidt het.

Ondanks de inzet van 350 politiemensen, waarvan 289 van de lokale politie aangevuld met de federale- en spoorwegpolitie, en 300 veiligheidsmensen van de organisatie, werd niet één dealer betrapt. Wel werd een persoon gerechtelijk weerhouden omdat hij valse drugs verkocht; er wordt nog onderzocht welk goedje er precies in de pillen zat. Voorts kregen 132 mensen een pv voor drugsbezit, het ging echter allemaal om gebruikershoeveelheden.

Er werden in de nacht van zaterdag op zondag ook maar zeven feestvierders bestuurlijk aangehouden: vijf mensen omdat ze moeilijkheden veroorzaakten en twee voor openbare dronkenschap. Het Rode Kruis moest 313 personen verzorgen, onder meer mensen die bevangen werden door warmte, ziek werden, te veel gedronken hadden of snijwonden hadden. Drieënveertig van hen moesten naar het ziekenhuis, de meeste maar werden daar na 2 of 3 uur ontslagen.

Op het openbaar vervoer en in het station waren vooraf en na het festival geen problemen. De politie spreekt over een rimpelloze editie. "Er werd zwaar gecontroleerd door mensen met heel wat ervaring, dus we beschikken over een vrij objectief beeld", aldus Gonzalez over de cijfers.

Belga
Foto Cia Jansen

Nu in het nieuws