Sotheby's veilt liefdesbrieven van Mick Jagger

De liefdesbrieven die Rolling Stones-zanger Mick Jagger in de zomer van 1969 schreef aan zijn toenmalige geliefde Marsha Hunt, zullen op 12 december in Londen geveild worden door Sotheby's. Dat heeft het veilinghuis meegedeeld.

drombouts

De handgeschreven brieven werden door Jagger opgesteld toen hij in de Australische woestijn was, voor zijn rol in de film 'Ned Kelly'. Marsha Hunt bevond zich op dat moment in Londen, omdat ze meespeelde in de musical 'Hair'.

"De brieven zijn een stukje geschiedenis", zegt Hunt, die de moeder is van Jaggers eerste kind, in een interview met de Britse krant The Guardian. "Ze roepen herinneringen op aan de eerste stappen op de Maan, en aan John en Yoko."

Volgens Gabriel Heaton van Sotheby's tonen de brieven Jagger "niet als de wereldster die hij geworden is, maar als de poëtische jongeman van 25 jaar die hij toen was, met uiteenlopende intellectuele en artistieke interesses."

De Afro-Amerikaanse Hunt, die de inspiratiebron vormde voor de Stones-klassieker 'Brown Sugar', geeft ook toe dat ze de brieven uit geldnood verkoopt. "Iedereen die de indruk heeft dat ik geld heb, weet niets over mij", zegt de nu 66-jarige zangeres.

Volgens Sotheby's moet de verkoop 70.000 tot 100.000 pond (ongeveer 90.000 tot 130.000 euro) opleveren.

Foto AFP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio