Coalitie N-VA/CD&V wil verbindingsweg door Rode Del

Print
Arendonk - De nieuwe coalitiepartners N-VA en CD&V willen uitzoeken hoe een verbindingsweg zou kunnen gerealiseerd worden door de Rode Del. Zulk een weg zou de industrieterreinen van Moerenstraat en Poederstraat met elkaar verbinden. Zo zou zwaar verkeer van en naar de Poederstraat niet langer moeten aan- en afrijden via de bebouwde kom.
Tijdens de verkiezingscampagne toonden N-VA en de andere oppositiepartijen zich voorstander van deze verbindingsweg, maar de huidige coalitie-partners CD&V en sp-a hebben weinig hoop dat deze weg er ooit zal komen. "Over deze mogelijke verbindingsweg ligt in het gemeentehuis al een metershoog dossier", reageerde huidig Burgemeester Ernest Buijs (CD&V) tijdens de campagneweken. "Het is duidelijk dat deze weg door het groengebied Rode Del er nooit zal komen."

De gemeenteraad bespreekt maandagavond de rioleringswerken van de Poederstraat. Die werken zullen volgend jaar aangevat worden. Tijdens die werken zal de fabriek van Ravago ontsloten worden door een voorlopige verbindingsweg door de Rode Del. Toekomstig Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) wil onderzoeken hoe deze tijdelijke weg ook ooit het probleem van het doorgaand vrachtverkeer definitief zou kunnen oplossen. "Als een tijdelijke verbindingsweg mogelijk is, zou een definitieve weg toch ook moeten kunnen. We willen in de volgende legislatuur uitzoeken hoe we dit kunnen realiseren", weet Kristof Hendrickx.

TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio