Vier inzittenden uit auto geslingerd op A12

Print

Vier inzittenden uit auto geslingerd op A12

De bestuurder van de auto die zondagochtend verongelukte op de A12 Antwerpen-Brussel in Meise, had te veel gedronken. De man, die bij het ongeval lichtgewond raakte, is opgepakt. Hij moet in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Dat meldt de federale wegpolitie. Een van de vier passagiers verkeert nog in levensgevaar.

De bestuurder verloor rond 6.40 uur de controle over het stuur. Zijn wagen raakte van de baan en botste tegen de middenberm. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand op de pechstrook.

De vier passagiers werden via de achterruit uit de auto geslingerd en liepen zware verwondingen op. De slachtoffers, drie mannen en een vrouw tussen 27 en 32 jaar oud uit de buurt van Waver, lagen over een afstand van vijftig meter verspreid over de A12. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een mannelijk slachtoffer verkeert nog in levensgevaar.

De chauffeur kwam er vanaf met lichte verwondingen, maar moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden.

Na het ongeval werd het medisch rampenplan een tijdje afgekondigd. De A12 was volledig versperd in de richting van Brussel en bleef afgesloten tot kort na 9 uur.

Beeld Google Street View: de oprit van de A12 richting Brussel in Wolvertem

.

Nu in het nieuws