Heist pakt een punt in Lommel

Lommel United moest zaterdag op de dertiende speeldag van de tweede klasse in eigen huis een 1-1 gelijkspel toestaan tegen Heist-op-den-Berg.

drombouts

Heist, dat Bram Put voor het eerst dit seizoen in de basis dropte, speelde terecht gelijk in Lommel. Na een doelpunt van Cerigioni rustte de thuisploeg met een 1-0 voorsprong.

De Heistse coach Bosschaerts greep in en verving aan de rust Put door Yannick Rymenants. Twintig minuten voor tijd krulde Jorn Rijmenams een vrijschop rechtstreeks binnen. In de slotminuten liet Webers de 1-2 liggen, maar had ook doelman Ruttens een prachtsave in huis op een poging van Cerigioni. Een billijk gelijkspel.

Ook STVV kwam niet verder dan een 1-1 tegen Eupen. Asamoah bracht de bezoekers in de eerste helft op voorsprong, meer dan een gelijkmaker van Schouterden na de rust zat er niet meer in.

Dessel en Oudenaarde konden zaterdag wel de drie punten thuis houden. Dessel won met 1-0 van Moeskroen-Péruwelz via Peltjo. Oudenaarde klopte Boussu-Dour met 1-0 dankzij een goal van Vervaecke.

Lommel is nu 14de met 15 punten, één meer dan Wezet en 6 meer dan Heist (16de). Dessel klimt naar een voorlopige zesde plaats, maar het kan zondag nog bijgehaald worden door Eendracht Aalst dat Wezet ontvangt.

Sint-Tuiden is voorlopig derde op twee punten van Westerlo, maar het kan op zeven punten komen van Woluwe als de leider zondag wint van de nummer 17, Brussels.

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL