Seppe Smits wint voor eigen publiek (album + video's)

Print
Antwerpen - Seppe Smits heeft zaterdagavond de wereldbekermanche Big Air snowboarden gewonnen. Dat deed onze landgenoot voor eigen publiek in Antwerpen. Smits is meteen ook de eerste leider in de wereldbeker.

Vicewereldkampioen Smits pakte in de eerste manche van de finale de leiding en gaf die vervolgens niet meer uit handen. De 21-jarige uit Westmalle kreeg voor zijn sprongen 183.25 punten en eindigde zo voor de Oostenrijker Schattschneider (181.50) en de Zwitser Burgener (180). Kevin Bronckaers (83.25) werd dertiende, Philippe Declercq (33.50) zeventiende.

Stress

"Dit is gigantisch", glunderde Seppe Smits na de winst. "Ik wist dat het mogelijk was, maar vooraf is het altijd moeilijk te bepalen wat de andere riders zullen doen. De stress sloeg echt wel toe nadat ik bij mijn laatste sprong iets te veel was gaan hangen en daardoor slecht landde. Mijn lot lag nu in andermans handen."

"Dit is alvast de mooiste start van het seizoen die ik kon dromen. We hebben met z'n allen Antwerpen op de kaart gezet. Heel mijn familie, al mijn vrienden, de toppers hier aanwezig en nog zo vele duizenden mensen in het publiek maakten er een onwaarschijnlijk feest van. Ik heb me super geamuseerd. Het is een zot gevoel dat ik nu precies deze wereldbekerwedstrijd won", besloot Smits alvorens hij samen met vele anderen een afterparty ging bouwen in de Waagnatie.

39 meter

Al vanop de Antwerpse Ring was de 39 meter hoge schans - de hoogste ooit - aan de Waagnatie te zien. Zo'n 775 kubieke meter sneeuw werd op 1.600 vierkante meter verdeeld. Het wereldbeker Big Air in Antwerpen is de enige manche in Europa dit seizoen.Foto's FRBE/Belga/PN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio