Scholier neergestoken na ruzie op SPIA

Bij een steekpartij pal voor de school is een 17-jarige leerling van het Antwerpse SPIA vrijdagavond gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg vier messteken in de rug.

drombouts

De aanleiding voor het ernstige steekincident zou liggen bij problemen die het 17-jarige slachtoffer eerder die dag al had gehad op de school aan de August Leyweg op het Kiel. Wanneer hij na schooltijd omstreeks kwart voor vijf 's avonds naar de tramhalte wandelde, werd hij opgewacht door een groep van minstens twintig jongeren. De tiener kon nog net zijn grote broer telefonisch alarmeren, vooraleer in elkaar te worden geslagen.

Zowel zijn broer die snel ter plaatse arriveerde als een voorbijganger die wilde bemiddelen, moesten eveneens rake klappen incasseren. Terwijl zijn broer met een stroomstootwapen werd bewerkt, kreeg de leerling vier messteken in de rug. Twee steken verwondden hem in de buurt van de longen, de andere twee in de buurt van de nieren. Gelukkig voor het slachtoffer bleken de verwondingen achteraf gezien nog mee te vallen. De politie bevestigt dat er voor het SPIA vrijdagavond een incident is geweest, maar kan niet ingaan op de details.

Voor de school is het alvast niet de eerste keer dat ze met een steekincident waarin leerlingen zijn betrokken krijgt af te rekenen. In februari 2008 kreeg een 18-jarige leerling een messteek in de rug van een 16-jarige medeleerlingen, omdat die zich gepest voelde. Bij dat incident, dat ook in de Antwerpse gemeenteraad tot een uitvoerig debat over geweld binnen de schoolmuren leidde, liep dat slachtoffer een geperforeerde long op. Vijf jaar eerder had een toen 15-jarige scholier van het SPIA ook al twee medeleerlingen licht verwond met een breekmes.

JVdPo, AK, JVB

Foto W&F

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio