Rel tussen Somers en Gennez

Sp.a woont geen vergaderingen meer bij van het schepencollege, alhoewel de partij nog tot 31 december dit jaar deel uitmaakt van het Mechelse stadsbestuur. Het is het zoveelste bewijs dat burgemeester Bart Somers (Open Vld) en eerste schepen Caroline Gennez (sp.a) niet meer samen door één deur kunnen.

drombouts

De stadslijst Vld-Groen-m+ van Somers vormt vanaf januari 2013 een nieuwe bestuursploeg met N-VA en CD&V, en dat laat sporen na in het stadhuis. De socialisten hebben vorige week aangekondigd dat ze de komende weken de schepencolleges alleen nog digitaal wensen af te handelen. En dus ging vrijdag het eerste college door zonder sp.a. "Lopende zaken afhandelen zoals politieverordeningen en de aflevering van bouwvergunningen kan perfect digitaal gebeuren. Wij engageren ons niet meer in dossiers met een financiële impact voor de volgende meerderheid", reageert Gennez.

Burgemeester Somers is niet te spreken over die houding. "Ik vind dit een vorm van onbehoorlijk bestuur. Wie zijn verantwoordelijkheid ontloopt, neemt ontslag. Deze mensen worden tot eind dit jaar wel deftig betaald door de Mechelse belastingbetaler. Dit is voor mij kinderlijk gedrag", stelt hij.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

MEER OVER Bart Somers

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio