Dossier Ford Genk

Artiesten kleuren Mars voor de Toekomst

Artiesten kleuren Mars voor de Toekomst

Artiesten kleuren Mars voor de Toekomst

Print
De Mars voor de Toekomst zondag in Genk als steunbetuiging voor de werknemers van Ford Genk mag rekenen op de aanmoediging van heel wat artiesten. Van 12 tot 16 uur staan er heel wat optredens en speeches op het programma.

De deelnemers aan de mars verzamelen vanaf 12 uur op de Europalaan, in het centrum van de stad. Daar vertrekt om 12.30 uur de stoet naar de mijnterreinen van Winterslag, beter gekend als C-Mine.

Vanaf 13.30 uur start daar een druk programma, dat gepresenteerd wordt door zanger Stijn Meuris. Er zullen korte optredens en toespraken plaatsvinden van onder meer Coda, Muntagna Nera, Stefan Brijs, TV-Limburgpresentator Maarten Cox, Nigel Williams, Don Luca + Brahim, Marco Z (wiens vader ooit bij Ford werkte), Göhkan Girginol, operazanger Piet van Sichem met Ad Comminotto en Rocco Granata met Michel Bisceglia.

Om 14.40 uur nemen de vakbonden het woord en zullen de kinderen van de getroffen werknemers een brief voorlezen. De optredens worden een halfuur later hernomen waarna het programma doorloopt tot 16 uur.

Vanaf de parking van Ford Genk zullen er pendelbussen naar het vertrek- en eindpunt van de Mars worden ingelegd. Wie met de trein naar Genk komt, arriveert meteen op de plaats van vertrek.

Meer info op www.marsvoordetoekomst.be.

Belga
Archieffoto PhotoNews