Aalsterse coalitie mikt op akkoord tegen 12 december

Aalsterse coalitie mikt op akkoord tegen 12 december

Aalsterse coalitie mikt op akkoord tegen 12 december

Print
Aalst - De drie partijen die in Aalst de toekomstige bestuursmeerderheid vormen, N-VA, CD&V en sp.a hopen tegen 12 december hun bestuursakkoord rond te hebben. Dat is vernomen bij toekomstig burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

De drie coalitiepartners hadden woensdagavond een eerste bijeenkomst sinds de heisa rond de mogelijke aanstelling van Karim Van Overmeire (foto), en waarbij de partijleden van sp.a maandagavond zich uiteindelijk vóór een bestuursdeelname uitspraken.

"We spraken een tijdspad af om de thema's uit ons raamakkoord concreet uit te werken", aldus D'Haese. "We komen drie keer per week samen om een belangrijk thema voor de stad uit te werken. Samen met contacten uit de administratie willen we tot een sluitend en degelijk document komen. We nemen onze tijd en willen niet dat er, zoals in het verleden, bepaalde zaken te overhaast in het definitief bestuursakkoord opgenomen worden."

D'Haese zegt dat er tegelijkertijd een beleidsplan geschreven wordt, iets wat uiterlijk zes maanden na het aantreden moet ingediend worden. "We willen daarmee als één van de eerste Vlaamse steden klaar zijn", klinkt het.

In Aalst werd N-VA met 31,1 procent van de stemmen, goed voor 15 zetels, winnaar van de verkiezingen. Een coalitie met CD&V, die 17,3 procent of 8 zetels binnenhaalde, en sp.a met 16,4 procent of 7 zetels, levert een comfortabele meerderheid van 30 op 43 zetels op.

Foto: Isopix
Karim Van Overmeire

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio