Herenthoutenaar (22) reist wereld rond als beroepsgamer

Moeders, wees niet ongerust als uw zoon urenlang achter de computer slijt. Mitch 'Krepo' Voorspoels (22) verdient er dik zijn kost mee. De jonge Herenthoutenaar is onze enige e-sporter op internationaal topniveau.

drombouts

"E-sports staat voor elektronisch sporten. Gamen dus", legt Mitch uit. "Bij ons is die discipline nog een taboe, maar in de rest van de wereld is gamen immens populair."

En Mitch zag al wat van die wereld. "In vier maanden tijd nam ik achttien vluchten. Woensdag vertrek ik weer vier weken naar Texas en Los Angeles."

Mitch speelt maar één spel. "Ik speel League of Legends, een game met verschillende personages in een fantasywereld. Wereldwijd zijn er zo'n dertig miljoen spelers."

Rockster

Op de fanpage van Mitch staan indrukwekkende beelden. Een filmpje toont hoe vijftienduizend Koreanen uit de bol gaan als Mitch en zijn team op een gigantisch festivalpodium verschijnen.

"Het lijkt alsof ik een rockster ben", lacht de pro-gamer. "Na het spel willen fans met mij op het podium of vragen ze handtekeningen, soms urenlang. De uitzending van de wereldfinale lokte 8,5 miljoen kijkers."

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Stefan Laenen

Foto Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio