De Wever laat formatienota vallen

Bart De Wever heeft een nieuw onderhandelingsvoorstel gedaan aan N-VA, de Stadslijst en Open Vld. Groen wordt niet meer uitgenodigd voor de gesprekken.

jatimmermans

Dinsdag vroeg De Wever aan de onderhandelaars van de N-VA, de Stadslijst en Open Vld of ze bereid waren om verder te praten op basis van zijn formatienota. N-VA en Open Vld gingen akkoord, maar de Stadslijst sp.a-CD&V niet.

STANDPUNT: 'Janssens en De Wever op ramkoers'

Daarop stelde De Wever voor om de formatienota opzij te schuiven en verder te onderhandelen op basis van de verkiezingsprogramma's van N-VA, sp.a, CD&V en Open Vld.

N-VA en Open Vld verklaarden dat ze daartoe bereid zijn. De twee partijen van de Stadslijst wilden dinsdag nog niet antwoorden. Maar volgens goede bronnen blijven zij vasthouden aan hun 'axioma' dat ze alleen willen onderhandelen met Groen erbij.

Groen staat voorlopig buitenspel. Formateur De Wever nodigt de partij niet meer uit voor de gesprekken. Hij ging ervan uit dat ze niet meer wilde praten, omdat hij niet bereid is om het BAM-tracé te schrappen. Maar zelf zegt Groen dat het beschikbaar blijft voor inhoudelijke onderhandelingen.

LM, SVW

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio