1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tine Embrechts: "Op straat nageroepen voor pompbaksmoel en Raymond van het Groenewoud"

"Ik heb mijn hele tienertijd doorgebracht met fantaseren over de vrienden van mijn broers en smachten in mijn dagboek", geeft actrice Tine Embrechts toe in Het Laatste Nieuws. "Ik was geen knappe. Nu besef ik dat dat wellicht ook één van de redenen was wáárom ik naar de toneelschool ben gegaan. Van mijn looks moest ik het niet hebben, ik moest iets anders verzinnen."

wverhaert

"Ik was dan ook een halve jongen", aldus 'Ons Ireen' uit het 'Peulengaleis'. "Logisch, als derde kind na twee broers. Ik droeg broeken, kort haar, Greenpeace-T-shirts. Hoe ouder ik word, hoe meer ik ervan geniet me mooi te maken. Maar deep down zit nog altijd die halve jongen en een echt lelijke puber."

Op haar 17de onderging Tine een zware gezichtsoperatie. "Aan mijn kin", verduidelijkt de inmiddels jonge mama. "Mijn onderste tanden stonden enorm naar voren. Sinds mijn 11de droeg ik bruggen en 's nachts gezichtsklemmen om alles naar achter te duwen. Ik ben nooit gepest, maar ik werd op straat wel nageroepen voor 'pompbaksmoel' en 'Raymond van het Groenewoud'."

Lees ook: Tine Embrechts: "Boezem van Sabine Hagedoren in de verf gezet" Tine Embrechts heeft spijt van promofilm Uplace Eerste vrouw Raymond van het Groenewoud overleden

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER