Van Overmeire verwijt Termont "doelbewuste kwakkel"

Van Overmeire verwijt Termont doelbewuste kwakkel

Van Overmeire verwijt Termont "doelbewuste kwakkel"

Print
Aalst - In het nieuwe Aalsterse bestuursakkoord zouden de provincie en de federale regering niet erkend worden. Dat heeft Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) dinsdag in de De Ochtend op Radio 1 gezegd. De nieuwe burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese (N-VA), nuanceert de bewering van Termont en toekomstig schepen Karim Van Overmeire (N-VA) spreekt zelfs van "een doelbewuste kwakkel".

Volgens Termont zou in het nieuwe Aalsterse bestuur enkel het lokale niveau, het Vlaamse niveau en het Europese niveau erkend worden. "Het niveau van de provincie en de federale overheid wordt niet erkend in het Aalsterse bestuursakkoord", zei Termont.

De Gentse burgemeester gaf wel toe dat hij de informatie zelf enkel van horen zeggen had, maar zei dat de zaak hem verontrustte. "Moet Aalst dan geen geld van de provincie of federale overheid meer hebben voor de werking van de politie en brandweer en moet het dan geen middelen meer krijgen uit het Gemeentefonds? ", vroeg hij zich af.

Maar volgens de nieuwe burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese, worden het federale en provinciale niveau wel degelijk erkend door het nieuwe bestuur, maar heeft men in het bestuursakkoord enkel "het accent willen leggen op de meest relevante bestuursniveaus".

"Doelbewuste kwakkel"

Toekomstig N-VA-schepen Karim Van Overmeire, de figuur om wie zoveel te doen was de voorbije weken, is het beu dat mensen van buiten Aalst "blijven onrust zaaien en kwakkels verspreiden". De uitspraken van Gents burgemeester Termont doet Van Overmeire af als een "doelbewuste kwakkel". Waar het volgens Van Overmeire echt om gaat is dat de drie coalitiepartners in Aalst nu samen verder het raamakkoord verfijnen en dat er begin januari kan gestart worden met een goede bewindsploeg.

Foto:
Daniël Termont en Karim Van Overmeire

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio