Aalsterse socialisten beslissen over bestuursdeelname

Aalsterse socialisten beslissen over bestuursdeelname

Aalsterse socialisten beslissen over bestuursdeelname

Print
Aalst - In Aalst is maandagavond rond 20.30 uur een vergadering van start gegaan waarop een derde van de lokale sp.a-partijleden, ongeveer 250 man, beslist over een bestuursdeelname in een coalitie met N-VA en CD&V. De lokale afdeling is verscheurd over het feit dat in de coalitie ex-Belanger Karim Van Overmeire (N-VA) schepen van Vlaamse Zaken en Integratie wordt.

Voor de poorten van het buurthuis, waar de vergadering doorgaat, eisten ruim zestig progressieven dat sp.a uit de toekomstige coalitie stapt. De groepering "Noig verontruste Aalsternaars" lanceerde op 1 november een internetpetitie die verschillende prominenten ondertekenden.

Het partijbestuur zal maandagavond het akkoord toelichten, waarna de leden zich kunnen uitspreken over de bestuursdeelname. Voorzitter Dirk De Pauw verwacht dat de beslissing tegen 23 uur bekend raakt. Als de partijleden vóór een bestuursdeelname zijn, dan wordt nog eens gestemd welke twee mandatarissen een schepenambt krijgen.

In Aalst werd N-VA met 31,1 procent van de stemmen, goed voor 15 zetels, winnaar van de verkiezingen. Een coalitie met CD&V, die 17,3 procent of 8 zetels binnenhaalde, levert een krappe meerderheid van 23 op 43 zetels op. Sp.a haalde 16,4 procent of 7 zetels, samen een comfortabele meerderheid van 30 op 43 zetels.

Belga

Foto: PN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio