Jan Leyers nieuwe ambassadeur van alumni UA

45 000 oud-studenten telt de Universiteit Antwerpen ondertussen. Zij worden in het academiejaar 2012-2013 vertegenwoordigd door een nieuwe ambassadeur: muzikant-televisiemaker Jan Leyers. De alumnus Wijsbegeerte is benieuwd naar de kennismaking met zijn collega's. "Ze vormen een ongelofelijk divers publiek, tussen 23 en 93 jaar." De voorbije twee academiejaren vervulde Rudy Van Eysendeyk, voormalig directeur van de Zoo, de rol van ambassadeur voor alle Antwerpse alumni. Van Eysendeyk was aanspreekpunt voor alle oud-studenten en probeerde bruggen te slaan tussen die alumni en de Universiteit Antwerpen. Hij wordt nu opgevolgd door Jan Leyers, die in 1977 afzwaaide met een kandidaatsdiploma Wijsbegeerte op zak.

Dominick Rombouts

"Ik voelde me vereerd, verrast, verblijd toen de Universiteit Antwerpen me de vraag stelde", reageert Leyers. "Vandaag kan ik nog niet echt zeggen hoe het voelt om die tienduizenden collega's te vertegenwoordigen, maar ik ben er absoluut benieuwd naar met hen kennis te maken." Die eerste kennismaking staat gepland voor 15 november, wanneer Jan Leyers de meest verse lading afgestudeerden zal toespreken op de Alumniborrel 2012.

Met zijn rol van ambassadeur keert de Hovese muzikant-televisiemaker min of meer officieel terug naar de Universiteit Antwerpen. "Maar eigenlijk ben ik nooit echt weggeweest. Zo heb ik tijdens de eerste weken van dit nieuwe academiejaar al twee lezingen op de universiteit bijgewoond." Foto SVDE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio