N-VA en CD&V besturen in Aalst desnoods zonder sp.a

N-VA en CD&V besturen in Aalst desnoods zonder sp.a

N-VA en CD&V besturen in Aalst desnoods zonder sp.a

Print
In Aalst zullen N-VA en CD&V desnoods alleen besturen, zonder sp.a. Dat verklaarde toekomstig burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) vrijdagavond op Radio 1 (VRT), na de heisa die is ontstaan over het schepenambt voor ex-Vlaams Belanger Karim Van Overmeire. De socialisten zijn in de Ajuinenstad mathematisch niet nodig om een meerderheid te vormen.

Maandagavond spreekt het lokale partijbestuur van sp.a zich uit over bestuursdeelname. De druk om niet in een coalitie te stappen, neemt toe. Er is een petitie gestart tegen deelname, die al door tal van linkse prominenten werd ondertekend.

D'Haese zei op Radio 1 dat er een schriftelijk akkoord is, "en er is geen enkele reden om daar iets aan te wijzigen, ondanks de druk van buitenaf". De toekomstige burgemeester wees erop dat ook sp.a het akkoord heeft ondertekend. "Het akkoord is zeer zorgvuldig onderhandeld en is ondertekend. Als het nu in vraag wordt gesteld, is dat een exclusief en intern probleem voor sp.a".

Als de socialisten maandag zouden beslissen om toch niet in de coalitie te stappen, dan gaan N-VA en CD&V alleen voort. "We gaan geen depanneur zoeken voor deze coalitie. Ze heeft een meerderheid", zei de N-VA-er.


Belga/foto b: Karim Van Overmeire
Nu in het nieuws