Sportpaleis te groot voor Gotye

Het Sportpaleis bleek donderdagavond veel te groot voor Australische Belg Gotye. En dan gaat het niet eens over de muziek, maar over de opkomst: amper 6000 man in een vertimmerd paleis.

drombouts

Een podium dat tot halfweg de zaal geschoven was, lege tribunes naast dat podium, de bovenste ring van het Sportpaleis afgesloten: neen, het zag er niet fraai uit voor Gotye. Nauwelijks 6000 kaartjes verkocht, da’s net iets meer dan de twee AB’s die hij tijdens zijn vorige Belgische doortocht vulde. Geen extra interesse voor Gotye, lijkt het.

Jammer, temeer omdat Gotye en vierkoppige band wel degelijk meer voorstellen dan dat ene lied dat iedereen wel wil horen. Eyes wide open klonk vier nummers ver in de set bijvoorbeeld loepzuiver.

En extra jammer natuurlijk dat de inmiddels anderhalf jaar jonge wereldhit Somebody that I used to know door een niet eens halfvolle zaal meegezongen werd.

‘Wally’ van zijn kant bleef intussen glimlachen, zingen, drummen en charmeren met schattig Nederlands als ‘kunt ge meezingen?’.

KRISTOF BOHEZ

Foto Cia Jansen