Verstrepen niet vervolgd voor tweet Martin

Het Antwerpse parket heeft de zaak tegen Jurgen Verstrepen, in verband met zijn omstreden tweet over Michelle Martin, geseponeerd. Verstrepen suggereerde om een huurmoordenaar in te schakelen om Michelle Martin om het leven te brengen, maar hij zal hiervoor niet vervolgd worden.

ikerremans

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen veroorzaakte in augustus behoorlijk wat commotie met een bedenkelijke uitspraak op Twitter. "Niet zeveren, als we samenleggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die Michelle Martin neerlegt... kandidaten?", twitterde hij.

Hij voegde daar later nog aan toe: "Voor weinig geld opgeruimd, veel goedkoper dan een klooster bewaken." En vervolgde met: "Bij nader inzien, Albanezen zijn te duur tegenwoordig, een drugsverslaafde junkie doet t voor minder :)"

Het Antwerpse parket gaf daarop aan de politie de opdracht om een proces-verbaal op te stellen wegens strafbare bedreigingen en het uitlokken van misdaden. Verstrepen werd door de politie verhoord. "Hij gaf tijdens dit verhoor te kennen dat hij de uitspraak niet meende", aldus Paul Van Tigchelt van het Antwerpse parket. De zaak werd dan ook geseponeerd, mede omdat het om een vermeend drukpersmisdrijf gaat, iets waarvoor enkel het assisenhof bevoegd is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER