Vijf maal handgemaakt

Vijf maal handgemaakt

Vijf maal handgemaakt

Print
Antwerpen - Het gloednieuwe Atelier Pistolet brengt vijf hobby-ontwerpers samen onder een dak. De pop-up shop komt tot eind januari in de Aalmoezenierstraat naar buiten met juwelen, handtassen, modesculpturen, retrolampen en kinderkleding.

Bodybag

Het gaat om BodyBag, het project van Debby Haepers (37) en Wendy Saunders (39). De twee Belgische vrouwen studeerden samen architectuur in Gent, verloren elkaar daarna uit het oog, maar liepen elkaar vier jaar geleden tegen het lijf in Shanghai. “Allebei droomden we er van om niet enkel gebouwen te ontwerpen, maar om architectuur dichter bij de mens en het lichaam te brengen.” Dat doen ze nu met BodyBag, naar eigen zeggen zonder morbide connotatie. Ze maken opvallende lederen accessoires, tasjes en sierraden, ruw uitgesneden of vakkundig gevlochten, altijd met een architecturale inslag.

Thilda’s modesculptuurtjes

Daarnaast zijn er de modieuze beeldjes van Thilda Vermeiren. Van kindsbeen af gebeten door mode en met een opleiding hoedenmaken achter de rug, startte ze met het maken sculptuurtjes. De basis in zelfhardende klei, de kleding uit echte stoffen of met kleurencollages uit modetijdschriften.

Retrolampen

De handen achter de retro lampenkappen zijn die van Anneke Somers (41). Ze zoekt retrostoffen bij elkaar en verwerkt die tot staanlampen, nachtlampjes of hanglampen. Eekhoorns, grootmoeders bloemetjes, of psychedelische spinsels, hoe kleurrijker de stoffen hoe beter.

Juwelen en kinderkleding

Voor de kinderen is er Dominique Vandecasteele met Nikikske: fleurige gehaakte kinderkleding, mutsen, handschoenen en knuffels.
En tot slot maakt Sophie Robberechts juwelen: frivole hangers en verfijnde oorbellen.

Info: Atelier Pistolet, Aalmoezenierstraat 22, van woensdag tot zaterdag, van 11 tot 18.30u, tot eind januari,
Facebook: Atelier Pistolet

Gdew Foto Evelien De Jonghe

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio