CD&V vormt coalitie met Groen

CD&V vormt coalitie met Groen

CD&V vormt coalitie met Groen

Print
Bornem - CD&V vormt de komende zes jaar een coalitie met Groen. Luc De boeck (CD&V) blijft burgemeester. Groen-boegbeeld Tom Van Bel wordt schepen.
Het bestuursakkoord werd donderdagavond getekend. CD&V onderhandelde de voorbije weken ook met sp.a, N-VA en Beter Bornem, maar de achterban van CD&V drong aan op een samenwerking met Groen. "Organisaties en mensen op straat zeiden ons dat het partijprogramma van Groen veel gelijkenissen vertoonde met dat van ons. We hebben de programma's nader bekeken en zijn tot een akkoord gekomen", zegt Luc De boeck.

Greet De Bruyn, Dirk Hoofd en Bernadette Boeykens keren terug als schepen. Met Luc De boeck en nieuwkomer Tom Van Bel erbij, zijn er nog twee plaatsen open. Die plaatsen worden pas later ingevuld. Ook over de bevoegheden is er nog niets beslist.

Het is de eerste keer in 42 jaar dat CD&V geen absolute meerderheid heeft in Bornem. CD&V heeft dertien zetels. Groen heeft er twee. De nieuwe coalitie heeft dus een meerderheid van vijftien zetels op zevenentwintig.

CWil
Foto Gert Cools
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio