Politie gaat strijd tegen toegenomen inbraken aan

Politie gaat strijd tegen toegenomen inbraken aan

Politie gaat strijd tegen toegenomen inbraken aan

Print
Nijlen - De lokale politie gaat in Berlaar en Nijlen extra patrouilles inzetten en gerichte controles houden in de strijd tegen de toegenomen inbraken in woningen en andere gebouwen in beide gemeenten.
"Onze politiezone is lange tijd gespaard gebleven van inbraken, maar sinds een aantal dagen merken we een gevoelige stijging van het aantal feiten, en dit zowel in de gemeente Berlaar als in Nijlen en hun deelgemeenten.
Opvallend is dat de ogenblikken waarop de inbraken gebeuren, in tegenstelling tot het verleden, niet beperkt blijven tot 's nachts. De inbrekers die momenteel de regio viseren, slaan op verschillende tijdstippen toe", zegt politiewoordvoerder Katrien De Koninck.

"Net omdat de inbraken zich op verschillende tijdstippen voordoen, zullen we bijkomende patrouilles laten rondrijden. Die zullen een extra oogje in het zeil houden. Daarnaast zal de politie op verschillende ogenblikken gerichte controles voeren op verdachte personen en voertuigen om zo inbrekers die op dievenpad zijn voortijdig te stoppen", licht De Koninck toe.

De lokale politie van Berlaar-Nijlen roept de inwoners op om meer aandacht te hebben voor verdachte handelingen, personen en voertuigen. Indien u iets verdachts ziet, vraagt de politie u om dit zo snel mogelijk te melden. Dit kan dag én nacht op het nummer 03.466.16.16. Voor dringende politiehulp kunt u terecht op het noodnummer 101.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio