Young Cats winnen eerste match Eurocup basketbal

Young Cats winnen eerste match Eurocup basketbal

Young Cats winnen eerste match Eurocup basketbal

Print
De Young Cats zijn uitstekend begonnen aan hun Europese campagne. Het Belgische basketteam won donderdag de eerste wedstrijd in groep B van de Eurocup voor vrouwenploegen. Olimpia Lida uit Wit-Rusland moest voor eigen publiek na overtime met 74-75 de duimen leggen voor de Cats.

Aan de rust hadden de Young Cats met 32-36 vier punten voorsprong, na de reguliere speeltijd stond het 66-66 gelijk. De vijf minuten extra tijd waren uiterst spannend. Met minder dan een minuut op de klok kwam de thuisploeg op 74-72 na een driepunter, maar Lien Lentacker met ook al een driepunter bezorgde haar ploeg in extremis de zege.

De Young Cats spelen op 31 oktober hun volgende match tegen het Turkse Ankara. Dat verloor donderdag met 51-82 van het Franse Saint-Amand Hainaut. De eerste twee van de groep gaan door naar de achtste finales.

Eerder donderdag verloor Sint-Katelijne-Waver in groep D met 91-57 (45-28) van het Russische Dynamo Novosibirsk. Ook Namen keerde met een nederlaag terug uit Rusland: het moest in groep C met 63-43 (34-19) de duimen leggen voor Spartak Noginsk.

MEEST RECENT