Standard-spelers misnoegd over ontslag Ron Jans

Standard-spelers misnoegd over ontslag Ron Jans

Standard-spelers misnoegd over ontslag Ron Jans

Print
De spelers van Standard uitten donderdag hun ongenoegen over het ontslag van trainer Ron Jans. De Nederlander werd maandag op straat gezet nadat de Luikenaars slechts 13 punten pakten na 11 wedstrijden.

Normaal gezien zouden donderdag alleen Réginal Goreux en Jelle Van Damme de persconferentie van Standard bijwonen, maar ze werden spontaan bijgestaan door Laurent Ciman en Sébastien Pocognoli, die zo hun steun wilden betuigen aan hun ex-coach Ron Jans.

"De spelers moeten ook hun verantwoordelijkheid opnemen. We hebben in de spiegel gekeken, maar in dit soort situaties gaat het altijd zo: alleen de coach betaalt het gelag", aldus Jelle Van Damme, kapitein van Standard, in een verklaring aan RTC Liège.

"We waren verbaasd over de bizarre beslissing van het bestuur", verklaarde Ciman aan de RTBF. "Er was niemand die wilde dat de coach vertrok. Maar goed, de macht ligt bij het bestuur en dat heeft zijn keuze gemaakt".

Eenzelfde teneur bij Sébastien Pocognoli: "We zijn ontgoocheld dat Jans moet vertrekken, we hadden een goede verstandhouding met hem. Maar we zijn ook ontgoocheld in onszelf, dit is voor een deel ook onze verantwoordelijkheid."

Jans' assistent Peter Balette neemt voorlopig de leiding van het eerste team over. Vrijdag ontvangt Standard, 12e in het klassement, Cercle Brugge op Sclessin.

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS