Dossier Ford Genk

Genkse voetbalfans steunen Ford-werknemers

Print

Genkse voetbalfans steunen Ford-werknemers

De fans van KRC Genk hielden het voor en tijdens de Europese match tegen Lissabon vooralsnog sober in hun blijk van sympathie met de getroffen Ford-werknemers. Op enkele spandoeken in het stadion stonden slogans als "Limburg rouwt" en "solidariteit".

Veel supporters waren wel in het zwart gekleed om hun medeleven te betuigen. Het verbod van de UEFA om de spelers met een rouwband te laten opdraven, kon bij de fans op weinig begrip rekenen. Ford is dan ook al vele jaren een van de hoofdsponsors van de UEFA Champions League. De KRC-supporters plannen in de komende matchen wel grotere solidariteitsacties.

Zondag in de uitmatch tegen Kortrijk zullen ook de West-Vlaamse thuissupporters meedoen. De apotheose moet dan volgende woensdag volgen in de thuiswedstrijd tegen Standard.

Een uurtje na afloop van de match stroomden supporters en werknemers toe aan de fabriekspoort van Ford Genk. Rond 22.30 uur staan er opnieuw een driehonderdtal mensen aan de poort. De 2-1 winst van Genk zorgde alvast voor een positieve noot.

Foto's Photo News