Barda zorgt voor vreugde in Genk

Print

Barda zorgt voor vreugde in Genk

Racing Genk heeft opnieuw een sterke prestatie geleverd in de Europa League. Het won met 2-1 van het Portugese Sporting Lissabon, de verrassende hekkensluiter in Groep G. De Ceulaer en Barda zorgden voor de goals. Genk leidt in zijn groep met 7 op 9.

Sporting, nog zonder Frank Vercauteren op de bank, kende een droomstart in de Cristal Arena. Al na zeven minuten stonden de bezoekers op voorsprong. Stijn Schaars scoorde met een afgeweken bal na een hoekschop de 0-1. Genk was niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk via Koulibaly. De verdediger kopte net naast.

Halfweg de eerste helft kreeg een prima voetballend Genk toch loon naar werken. Benji De Ceulaer scoorde de gelijkmaker, opnieuw na een hoekschop. Nadson kopte slim door tot bij de Rode Duivel, die aan de tweede paal binnentikte.

Sporting kwam voor de pauze nog dicht bij de 1-2 maar Van Hout kwam gepast tussen op een poging van Jeffren.

Met tien verder

Na de kampwissel was de eerste kans voor Genk. Anele mocht van dichtbij aanleggen maar schoot wild over de kooi van Rui Patricio. Aan de overkant mocht Jeffren uithalen, Van Hout stond pal. Sporting domineerde maar was slordig in de afwerking.

Een kwartier voor tijd moesten de Portugezen met tien verder na een tweede geel voor Boulahrouz. Genk profiteerde optimaal van het numerieke overwicht. Invaller Barda kopte vlak voor tijd de 2-1 binnen.

In de andere match van groep G klopte het Hongaarse Videoton thuis het Zwitserse Basel eveneens met 2-1. In de stand leidt Genk met 7 punten voor Videoton (6), Basel (2) en Sporting (1). Op 8 november trekt Genk naar Sporting en speelt Basel thuis tegen Videoton.

Foto's Photo News

Meer voetbalnieuws