Automaker Renault verlaagt verkoopverwachting

Automaker Renault verlaagt verkoopverwachting

Automaker Renault verlaagt verkoopverwachting

Print
De Franse autobouwer Renault houdt er rekening mee dat het dit jaar minder auto's verkoopt dan in 2011. Dat meldde het bedrijf donderdag. Tot dusver ging het er van uit dat het aantal verkochte auto's dit jaar zou groeien.

Renault wijst op de verder verslechterde marktomstandigheden in Europa. De autofabrikant verwacht nu dat de totale Europese markt dit jaar met 8 procent krimpt. In een eerdere prognose ging het nog uit van een daling met 6 tot 7 procent.

De omzet van Renault bedroeg in het derde kwartaal 8,45 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 9,75 miljard euro. Het aantal verkochte wagens daalde met 5,8 procent tot ruim 596.000, terwijl de totale automarkt met 5,5 procent groeide.

Financieel directeur Dominique Thormann reageerde in een toelichting op de helpende hand die de Franse staat concurrent PSA Peugeot Citroën toesteekt. Het bedrijf krijgt overheidsgaranties tot 7 miljard euro op nieuwe kredieten die zijn financiële divisie afsluit.

Thormann zei dat Renault de ontwikkelingen rond Peugeot nauwlettend volgt. "Wij zullen goed opletten welke vorm het krijgt", zei hij. De steun van de Franse regering mag Peugeot geen oneerlijk concurrentievoordeel geven, aldus de bestuurder.

Foto Reuters

.

Nu in het nieuws