Nicole Kidman komt filmen in ons land

Nicole Kidman komt filmen in ons land

Nicole Kidman komt filmen in ons land

Print
De Australische actrice Nicole Kidman verblijft vanaf 19 november vijf weken in ons land voor de opnames van een grootschalige Belgisch-Italiaans-Franse coproductie over het leven van Grace Kelly. Dat bevestigt uMedia, leider in België wat betreft Tax Shelter, donderdag.

De opnames van 'Grace of Monaco' zijn al aan de gang: momenteel wordt gefilmd in Monaco, het zuiden van Frankrijk en in Genua. Regisseur is de Franse Olivier Dahan, die eerder al 'La Môme', een film over het leven van Edith Piaff draaide. Prins Rainier wordt gespeeld door acteur Tim Roth ('Pulp Fiction'). Andere rollen zijn voor Frank Langella ('Wall Street 2') en Paz Vega ('Hable con ella').

Een groot deel van de scènes binnenhuis worden opgenomen in ons land. Zo fungeert het Brussels parlement als decor voor de kantoren van prins Rainier. Begin december trekt het team naar de studio's van Eurocam in Lint, waar bepaalde appartementen en zalen van de paleizen van Monaco worden gereconstrueerd.

Het opnameteam zal gedurende 30 dagen aanwezig zijn in Brussel, Antwerpen en Gent. De film creëert meer dan 50 jobs, zegt uMedia: een vijftigtal Belgen die zullen meewerken in het technische en artistieke filmteam.

Foto AP

MEEST RECENT