Windows 8 verschijnt vrijdag

Print
Vanaf morgen is de nieuwste versie van Windows te koop. Het besturingssysteem ondersteunt voortaan ook desktops en tablets. Windows is ook een eigen tabletcomputer aan het ontwikkelen.

Het wordt een belangrijke dag voor het bedrijf. Het nieuwe besturingssysteem is volledig aangepast, vanaf nu ondersteunt de software ook toestellen met aanraakschermen. Zo gaat Windows de concurrentie aan met tablets en smartphones. Voortaan draait het nieuwe besturingssysteem dus op desktops, laptops en tablets. Het bedrijf is tegelijkertijd een eigen tabletcomputer, genaamd 'Surface' aan het ontwikkelen. Daarmee vullen ze het hardware-aanbod van partnerbedrijven zoals Acer, Asus en Sony aan.

De nieuwste versie van Windows wordt vrijdag in New York gelanceerd. Windows probeert met deze lancering het publiek warm te maken voor het gebruik van pc's. De computermarkt is immers sinds 2001 voor het eerst gedaald met 1,2 procent. Daarnaast zet de softwaregigant ook in op apps. Vanaf vrijdag kunnen gebruikers nieuwe toepassingen downloaden via de Windows Store. Bijna honderd Belgische apps zijn dan verkrijgbaar. Honderden anderen zijn in ontwikkeling en volgen nog.

foto: Robyn Beck

Aysun Nebioglu

MEEST RECENT