Zoon Louis Neefs stopt met politiek

Zoon Louis Neefs stopt met politiek

Zoon Louis Neefs stopt met politiek

Print
Mechelen - Na schepen Kristl Strubbe (Open Vld) verlaat ook liberaal Ludwig Neefs de Mechelse politiek. Hij raakte tijdens de jongste verkiezingen niet meer verkozen.
Ludwig Neefs (49), de zoon van wijlen Louis Neefs, kwam in 1992 als verruimer bij de toenmalige Vld van Guy Verhofstadt. Samen met Bart Somers. Van 1994 tot 2000 zetelde hij in de oppositie, om vanaf 2001 deel uit te maken van het Mechelse stadsbestuur. Tijdens de eerste legislatuur van Somers als burgemeester werd hij schepen van Economische Zaken. Sinds 2006 was hij gemeenteraadslid en voorzitter van de provincieraad. Recent kondigde Neefs in uw krant nog aan dat hij in de provincieraad zou blijven zetelen, maar dat is dus niet het geval.

Toch blikt hij tevreden terug. "De voorbije 20 jaar waren boeiend en aangenaam, maar nu is het mooi geweest. Politiek is te intensief om er eventjes 'bij te nemen'. Daarom neem ik nu afscheid om mij voortaan 100 procent op mijn vastgoedkantoor te kunnen toeleggen. De opgedane kennis in de politiek is zeer waardevol en complementair aan de problemen binnen het vastgoed", vertelt Neefs. Hij benadrukt dat zijn politiek afscheid met een goed gevoel gebeurt. "Ik kijk uit naar de opportuniteiten die zich zullen aanbieden."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio