Cannabisplantage ontdekt in loods in Lint

Cannabisplantage ontdekt in loods in Lint

Cannabisplantage ontdekt in loods in Lint

Print
Lint - In een bedrijvenunit in Lint is drie dagen geleden een cannabisplantage ontdekt in een loods. Het betrof een plantage van meer dan 1.000 planten. De ontdekking werd gedaan na een klacht over een vermeend gaslek. Dat meldt het Antwerps parket.

Nog dezelfde dag, 22 oktober, kon de huurder van de loods worden gearresteerd door de lokale politie van de politiezone HEKLA. Het gaat om een 46-jarige Deen.

In de daaropvolgende nacht, omstreeks 1u45, konden nog drie personen worden gearresteerd, die met een voertuig traag langs de loods in kwestie passeerden. Het betreft drie Vietnamezen van 21, 36 en 39 jaar oud.

Alle vier de gearresteerden werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Zij ontkennen hun betrokkenheid maar de onderzoeksrechter heeft gemeend over aanwijzingen te beschikken van hun vermeende betrokkenheid bij de plantage. Het onderzoek wordt verdergezet.

De politie stelde al vaker vast dat personen van Aziatische origine betrokken zijn bij illegale cannabisplantages. Het gaat volgens de politie om een vrij nieuw fenomeen.

Archieffoto: Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio