Belgen spelen games met de hele familie

Belgen spelen games met de hele familie

Belgen spelen games met de hele familie

Print
Vroeger waren gamers vooral jonge mannen. Nu geniet de hele familie van games. Daarom brengt de gamesector een groter aanbod aan games op de markt. Bovendien concentreren ze zich meer en meer op games via sociale media en apps.

Sinds enkele jaren is het gamend publiek geëvolueerd. Tegenwoordig spelen steeds meer leden van de familie videogames. In de jaren zeventig waren het vooral jonge mannen die gamen. Daarom focust de gamesector zich meer en meer op spellen op sociale media en apps. Zo ontwikkelen ze apps van videogames. Het spel 'Fifa 12' bijvoorbeeld is ook verkrijgbaar als app.

Op dit moment wordt bijna 60 procent van de games gedownload of online gespeeld. Dat heeft gevolgen voor de verkoop van fysieke games. De verkoop is gedaald met bijna twintig procent. Het aantal verkochte PC-games is wel gestegen met ongeveer 2 procent. Dat is te verklaren door het gamegedrag van consumenten. Steeds meer gamers willen online gamen of via hun pc, tablet of smartphone.

Het best verkochte spel van het moment is 'Fifa 12', gevolgd door 'Call of Duty: Modern Warfare 3'. De top drie wordt vervolledigd door 'Battlefield 3'. Ook familiegames zoals 'Just Dance 3' en 'New Super Mario Bros' bevinden zich in de top 10.

foto:GVA

Aysun Nebioglu

Nu in het nieuws