8 jaar cel voor Tongenaar die eigen dochters verkracht

8 jaar cel voor Tongenaar die eigen dochters verkracht

8 jaar cel voor Tongenaar die eigen dochters verkracht

Print
Een 41-jarige man is door de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot acht jaar cel omdat hij zijn twee minderjarige dochters verkrachtte en de eerbaarheid van twee leeftijdsgenootjes aanrandde. Hij wordt ook tien jaar uit zijn rechten ontzet. De Tongenaar beweert dat de feiten gebeurden met toestemming van de meisjes.

De misdrijven vonden plaats tussen juli 2009 en maart 2012 en kwamen aan het licht door het optreden van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Het CLB maakte zich zorgen omdat een van de twee dochters meermaals ongewettigd afwezig was op school.

De dochters waren bij het begin van de feiten twaalf en dertien jaar. Ook de twee vriendinnetjes waren jonger dan veertien jaar. De beklaagde werd in het verleden reeds tweemaal betrapt toen hij jonge meisjes fotografeerde. De Tongenaar, die de slaapkamer deelde met zijn dochters, gaf steeds toe dat hij zich tot hen aangetrokken voelde.

De rechtbank achtte alle betichtingen bewezen door de zeer gedetailleerde verklaringen van de slachtoffertjes. “Gelet op de jonge leeftijd van de meisjes kan van enige instemming geen sprake zijn”, oordeelde de rechter. “Het is enorm laakbaar dat de beklaagde de verantwoordelijkheid bij alle betrokkenen legt, behalve bij zichzelf. Hij heeft nooit stappen ondernomen om aan zijn probleem te werken.”

GeSm
Illustratie Photo News

.

Nu in het nieuws