Marc de Bel vertelt over passie voor natuur

Marc de Bel vertelt over passie voor natuur

Marc de Bel vertelt over passie voor natuur

Print
Kalmthout - Jeugdauteur Marc de Bel was gisteren te gast in het NEC De Vroente. Een vijftigtal kinderen en ouders kwamen luisteren naar wat natuur voor de Bel betekent.
En dat bleek heel wat te zijn. Naast het feit dat natuur de 'groene draad' vormt in al zijn boeken, haalt hij er ook zijn inspiratie uit. Zo viel de auteur op elfjarige leeftijd uit een boom wat zorgde voor een soort 'opengebarsten fontanel' bovenop zijn hoofd. Volgens hem loopt langs die plek alle inspiratie bij hem binnen om grappige verhalen te schrijven.

Zowel de kinderen áls hun ouders genoten van de voorstelling. Aangezien Marc de Bel al 25 jaar kinderboeken schrijft, is het logisch dat niet alleen kinderen fan zijn van hem. Toch wisten ze de speelse voorstelling te appreciëren. "Het was leuk om eens te luisteren naar wat hij te zeggen had.
Stiekem heb ik nog niet zoveel boeken van hem gelezen, maar wel veel strips", getuigt Wannes Truyts (11).

Het was al de tweede keer dat de Bel het centrum aan de Kalmthoutse Heide bezocht. Hij is immers ere-lid van de kinderclub 'Libelhamelclub', van De Vroente, en kwam in 2010 al eens over de vloer.

GRWO
Foto WF
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio