Trambedding Ruggeveldlaan krijgt afsluiting

Trambedding Ruggeveldlaan krijgt afsluiting

Trambedding Ruggeveldlaan krijgt afsluiting

Print
Deurne - Er komen ‘nietjes’ aan de trambedding op de Ruggeveldlaan. De bestelling is gemaakt en de hekjes worden waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar geplaatst.
Niesje Reygaert (midden op de foto), die zich samen met andere Deurnenaars verenigde in de groep Samen werken aan de verkeersveiligheid omtrent tram- en busongevallen, reageert opgelucht. “Ik ben tevreden dat het district zich heeft ingezet om op korte termijn een duurzame oplossing te vinden. Het had misschien nog mooier geweest als er tegen september een oplossing was geweest, maar we besefen allemaal dat ook het district rekening moet houden met een aantal factoren en dat een oplossing op langere termijn niet op twee weken gevonden is. Want als er snel-snel iets was geplaatst, dan zouden we binnen de kortste keren weer van af nul moeten hebben beginnen.”

Ook Nathalie Deppe, directeur bij Basisschool De Kangoeroe op de Ruggeveldlaan, is blij met de maatregel. “Het is zo belangrijk voor onze leerlingen dat die visuele barrière er komt”, zegt ze. “Al te vaak zien we nog kinderen zonder te kijken over de sporen lopen. Dankzij de hekjes zullen ze nu tenminste meteen het gevaar van de tramsporen inzien.” Extra leuk is dat ook De Kangoeroe een aantal initiatieven nam om het voor zijn leerlingen veiliger te maken. “Samen met de oudervereniging hebben we verschillende feesten georganiseerd om met de opbrengsten voor alle kinderen fluohesjes te kunnen kopen. In combinatie met de nieuwe afsluiting wordt onze schoolomgeving volgend jaar dus een heel stuk veiliger.”

DVD

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio