FDF tegen hervorming snel Belgwet

Het FDF zal straks in de Kamer tegen de hervorming van de snel Belgwet stemmen. "Het is een van juridisch rommeligste en verwardste wetsvoorstellen die ik ooit heb gezien", zo stelde Olivier Maingain tijdens het kamerdebat. Hij wil amendementen indienen om te verhinderen dat mensen die veroordeeld zijn tot een effectieve gevangenisstraf Belg kunnen worden. "Dat is wel het minste", zo zegde hij. Maingain gaat daarmee zelfs verder dan het VB.

jdewit

Hij had ook nog andere bedenkingen. "Waarom is apart bepaald dat de buitenlander een landstaal moet kennen om Belg te worden? Dat is toch niet nodig. Iemand die een integratiecursus of een beroepsopleiding heeft gevolgd zal wel een landstaal kennen. De voorwaarde van kennis van een landstaal, is overbodig", zo stelde hij. Het is volgens hem ook niet duidelijk of de buitenlander die Belg wil worden "een landstaal" moet kennen dan wel "de landstaal van de regio waarin hij woont".

Het FDF wil dat er nog slechts één procedure is om Belg te worden en die moet starten na zeven jaar ononderbroken verblijf in ons land. Maingain bekloeg zich ook over meerdere tegenspraken in het voorstel dat gestemd wordt.

Lees ook: Hoe wordt de snel Belgwet verstrengd?

Groenen tegen herziening snel Belgwet

N-VA steunt hervorming snel Belgwet vanuit de oppositie

JDW Foto Photo News

MEER OVER DéFI (FDF)

Nu in het nieuws