Watertoevoer onderbroken door lekken in distributieleiding

Watertoevoer onderbroken door lekken in distributieleiding

Watertoevoer onderbroken door lekken in distributieleiding

Print
Dendermonde - In verschillende straten in Dendermonde is er momenteel geen watertoevoer, nadat een verhoogde druk voor lekken in de distributieleiding zorgde. Watermaatschappij TMVW voert herstellingen uit en verwacht dat het probleem tegen de vroege avond is opgelost, zegt woordvoerder Bruno Pessendorffer.

Een defect aan een drukregelaar zorgde donderdagmorgen een tijdlang voor een te hoge druk op de waterleiding. Daardoor zijn op een vijftal plaatsen in Dendermonde de aansluitingen op de waterleiding gesprongen. Er is momenteel geen watervoorziening in delen van de Franz Courtensstraat, de Noordlaan, de Stationsstraat, het Statieplein en de Burgemeester Portmanslaan, zegt het stadsbestuur van Dendermonde.

De herstellingen zijn volop aan de gang, zegt Bruno Pessendorffer van TMVW. "Zolang de werken duren, kan er geen of onvoldoende druk op de leidingen zitten. Door de drukschommelingen kunnen er ijzerdeeltjes vrijgekomen zijn, waardoor er bruin water uit de kraan kan komen. Het volstaat om het water enkele minuten te laten doorstromen vooraleer het te gebruiken voor consumptie."

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio