Colruyt blijft het voordeligst

Colruyt blijft het voordeligst

Colruyt blijft het voordeligst

Print
Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop.

Voor een mix van merkproducten, eersteprijsproducten en huismerken blijft Colruyt overduidelijk de goedkoopste. Okay (van dezelfde groep) is 6 pct duurder, Carrefour Hyper 7 pct, Delhaize 9 pct en Albert Heijn en Carrefour Market-GB 10 pct. Hekkensluiters zijn Match en Smatch, die 26 en 28 pct duurder zijn, aldus de enquête van Test-Aankoop.

Bij de merkproducten is Colruyt de goedkoopste. Makro volgt op plaats twee en is 2 pct duurder. Na Makro volgen Delhaize (7 pct duurder), Carrefour Hyper en Okay (8 pct duurder). Duurste ketens voor merken zijn Alvo (29 pct duurder dan Colruyt), Match (29 pct duurder) en Smatch (31 pct duurder).

Bij de eersteprijsproducten (Carrefour Discount, 365, Everyday,...) is Colruyt de goedkoopste, voor Okay (1 pct duurder) en Delhaize (2 pct duurder). Voor Delhaize betekent dit een flinke sprong voorwaarts.

Bij de huismerken (merken die de naam van de winkel dragen of als huismerken kunnen worden beschouwd) worden ook de Aldi- en Lidl-producten gerekend. Aldi en Lidl scoren hier het goedkoopst, op grote afstand gevolgd door nummer drie: Leader Price (32 pct duurder dan Aldi).

Voor de biologische producten is Colruyt het goedkoopst, gevolgd door Bio-Planet en Albert Heijn.

Foto: Belga

Nu in het nieuws