Twee jaar met uitstel voor uit de hand gelopen verkeersagressie

Twee jaar met uitstel voor uit de hand gelopen verkeersagressie

Twee jaar met uitstel voor uit de hand gelopen verkeersagressie

Print
Wilrijk - De Antwerpse strafrechter heeft Wesley V.A. (22) uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 550 euro boete. Hij had het met een bestuurder aan de stok gekregen over zijn gevaarlijke rijgedrag en had de man vervolgens aangereden. De beklaagde werd vervolgd voor poging tot doodslag, maar de rechtbank vond de intentie om te doden niet bewezen. De feiten werden geherkwalificeerd naar opzettelijke slagen en verwondingen.

Wesley V.A. reed op 11 augustus 2011 via de Boomsesteenweg naar huis na een avondje uit. Toen hij met zijn Volkswagen Golf voor de rode lichten stond aan het kruispunt met de Moerelei, werd hij door Adolf E. geconfronteerd met zijn gevaarlijke rijgedrag. De beklaagde reed vervolgens eerst achteruit en scheurde dan volgens een getuige met gierende banden op het slachtoffer af.

De man werd aangereden en Wesley V.A. pleegde vluchtmisdrijf. Getuigen hadden een deel van de nummerplaat gezien en op basis daarvan kon de bestuurder geklist worden. Wesley V.A. beweerde dat Adolf E. dronken was, hem had uitgedaagd en een bluts in zijn wagen had geslagen. Toen hij wilde vertrekken, was het slachtoffer voor zijn wagen gesprongen. Hij had nog geremd, maar was dan in paniek weggereden.

Adolf E. had een hoofdwonde, een gebroken rib en sleutelbeen en was veertien dagen arbeidsongeschikt. Hij was helemaal niet dronken en er werd ook geen bluts in het koetswerk aangetroffen. De man kreeg één euro provisionele schadevergoeding toegekend.

Belga

Archiefbeeld

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio