Dossier Ford Genk

"Ik nodig Odell uit naar de blokkade te komen kijken"

Ik nodig Odell uit naar de blokkade te komen kijken

"Ik nodig Odell uit naar de blokkade te komen kijken"

Print
ABVV-hoofdafgevaardigde Erik Verheyden liet donderdag aan de Genkse bedrijfspoorten verstaan dat de focus er voorlopig op ligt om alles binnen het bedrijventerrein te houden. Ik nodig Stephen Odell uit om hier eens naar de blokkade te komen kijken. Ik schat dat hier zo'n tienduizend wagens op het terrein staan. Dat betekent dus een serieus kapitaal. Daarnaast zijn hier nog veel onderdelen", aldus Verheyden.

"Op het terrein staan zo'n vierhonderd wagens type B-Max, waarop klanten aan het wachten zijn. De focus ligt ook op het Duitse Saarlouis, waar de Ford-vestiging wacht op onderdelen van in Genk. We verwachten dus druk vanuit Duitsland, ook vanuit Keulen", gaat Verheyden verder.

In Genk worden onder meer onderdelen gemaakt voor de Focus en de Fiesta in Duitsland en Spanje. Na deze week wordt er nog op 13, 14 en 15 november gewerkt. Vervolgens volgt een week economische werkloosheid en dan nog een week werken. In principe kunnen tijdens die acht dagen opnieuw duizend wagens per dag van de band rollen, maar het is afwachten of dat ook zal gebeuren.

"Ik besef dat die 8.000 wagens meer waarde zouden vertegenwoordigen dan de losse stukken, die hier nu liggen. Er is bovendien nog plaats genoeg om wagens te stallen. Die ervaring hebben we van in 2003", aldus Verheyden.

Belga
Foto Belga