Josef Fritzl is gescheiden

Josef Fritzl is gescheiden

Josef Fritzl is gescheiden

Print
De Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter gedurende 24 jaar opsloot in de kelder van zijn huis en zeven kinderen bij haar verwerkte, is gescheiden van zijn echtgenote omdat ze hem nooit een bezoek bracht in het ziekenhuis. Dat meldt het Oostenrijkse magazine News donderdag.

Volgens News reageerde Rosemarie, met wie Fritzl 55 jaar getrouwd was, ook niet op de vele brieven die Josef haar scheef.

Door de scheiding, die sinds enkele weken wettelijk in orde is, verliest de vrouw haar rechten op een deel van het pensioen van haar 77-jarige ex-man, aldus het weekblad. De advocaat die Fritzls scheiding regelde, wilde geen commentaar geven.

Josef Fritzl werd op 19 maart 2009 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan de moord door nalatigheid op een van de baby's die hij bij zijn dochter Elisabeth had verwekt.

De man verwekte zeven kinderen bij zijn dochter. Drie kinderen werden opgevoed door Fritzl en zijn echtgenote, de andere drie kinderen werden door hun moeder opgevoed in de kelder. Rosemarie werd niet veroordeeld.

Foto: AP

Nu in het nieuws