Dossier Ford Genk

Solidariteitsacties met blikjes bier en koekjes

Solidariteitsacties met blikjes bier en koekjes

Solidariteitsacties met blikjes bier en koekjes

Print
Aan de poorten van Ford Genk zijn vertegenwoordigers van verschillende Limburgse bedrijven hun solidariteit komen betuigen met de werknemers van Ford Genk.

Als een vorm van solidariteitsactie heeft Cristal Alken donderdag enkele honderden blikjes bier afgeleverd aan de bedrijfspoorten van Ford in Genk. Tientallen schoolkinderen kwamen koekjes uitdelen aan de Ford-arbeiders, die de poorten blokkeren. Dat werd met applaus onthaald. Stilaan beginnen de solidariteitsacties voor de getroffen arbeiders op gang te komen.

In de fabriek in Genk werken momenteel 231 ex-mijnwerkers. Dat cijfer maakte Michel Dylst donderdag bekend, die met een tiental ex-mijnwerkers naar de bedrijfspoorten afzakte als steunbetuiging. Hij stond vroeger als delegee vooraan in de strijd, toen de mijnen dicht gingen. Ook motorrijder Patrick, een ex-werknemer van Opel Antwerpen, kwam zijn collega's van Ford in Genk een hart onder de riem steken.

Hij heeft een zelfde scenario meegemaakt bij Opel. Hij engageerde zich indertijd om zijn collega's als een steun te begeleiden en dat gebaar wilde hij ook kenbaar maken in Genk. Hij liet weten dat er via Facebook een oproep werd gelanceerd, opdat tweehonderd Opel-werknemers uit solidariteit naar Genk zouden afzakken.

Nog meer bedrijven en organisaties hebben aangekondigd hun solidariteit te komen betuigen.

CN
Foto CN