Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven

Een nieuwe formule om voordelig bier te proeven

Print
Ranst - Wouter Bollansée die de Emblemse Klaverhoeve nu bijna een jaar openhoudt, heeft een nieuwe formule bedacht om liefhebbers van speciale bieren te doen watertanden. Wie in de Klaverhoeve een hoofdgerecht bestelt, mag in plaats van de gebruikelijke wijn een grote fles speciaalbier bestellen. Die fles van 75 cl kan de klant aan inkoopprijs consumeren..
"We hebben het BYOB gedoopt. Dat betekent Buy your own beer (koop je eigen bier).Het is een concept dat volgens mij nog nergens wordt toegepast. Wel zijn er plekken waar klanten hun eigen fles mogen meebrengen maar dan betalen ze nog stopgeld. Hier leggen we het idee aan de klanten uit en dan tonen we hen onze tafel met speciale bieren. Ik ben zelf gepassioneerd door bier dus voor mij is het ook boeiend om te vertellen over onze buitenbeentjes als een Straffe Hendrik Heritage of een Bush de Nuits. Dat zijn flessen die in een beperkte oplage zijn gebotteld en in een gewoon restaurant meer dan vijftig euro kosten maar hier kan je ze drinken voor 17.50 euro. Je kan er na je etentje ook enkele kopen om er thuis ook van te genieten. Naast die uitschieters hebben we nog Goliath Tripel, Bernardus abt of Hopruiter en Rodenbach Vintage. In totaal serveren we 22 verschillende bieren.

We hebben een tafel in de zaal waar we alle flessen een plaatsje hebben gegeven. Als de keuze voor het hoofdgerecht gemaakt is nodigen we de gasten uit naar onze biertafel waar ze alle uitleg krijgen. Het is door de voordelige prijs ook best mogelijk om bij het voorgerecht een ander biertje te drinken dan bij het hoofdgerecht. Meestal raad ik de mensen twee bieren aan. Dikwijls is dat iets dat ze al kennen en dan een biersoort die ze nog nooit geproefd hebben. Natuurlijk verschilt smaak van persoon tot persoon maar als aperitief zou ik een Rodenbach Vintage adviseren omdat die de smaakpapillen openzet. Bij een dessert na het eten vind ik een Straffe Hendrik Heritage ideaal. Die kan perfect de rol van een Irish coffee overnemen.

De bieractie loopt tot eind februari want nu breekt de wildperiode aan en dat is zeer goed te combineren met een speciaalbier. De reacties zijn enthousiast. Mensen vinden het leuk dat ze dergelijke lekkere flessen hier ook nog kunnen kopen. We hadden hier onlangs drie koppels die twaalf flessen hebben meegenomen om thuis te degusteren.

Wij halen ons bier bij een bierspeciaalzaak uit Weelde maar soms gaan we ook zelf op zoek naar nieuwe dingen."

www.restaurantdeklaverhoeve.be

Sylvain Liekens

Foto Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio