Luxetoiletten in Park Spoor Noord

Print

Luxetoiletten in Park Spoor Noord

Antwerpen - Verlossing. In Park Spoor Noord werden gisteren de langverwachte, zelfreinigende toiletten geïnstalleerd. Ook de Rooseveltplaats kreeg zo’n luxecabine.

Een vreemde, grijze cabine die gisteren plots opdook onder de brug aan de skatebowl in Park Spoor Noord. De cabine bestaat uit twee urinoirs en twee luxueuze toiletten naast elkaar, waarvan eentje uitgerust voor mindervaliden en om luiers te verversen. Groter dan de gemiddelde badkamer, inclusief spotlampen en modern lavabootje. Volledig zelfreinigend en gratis.

Van zodra u het toilet verlaat, wordt niet enkel het toilet zelf, maar ook de vloer proper gemaakt, door ingebouwde sproeiers tegen de muren. Eens binnen hebt u maximaal tien minuten de tijd, wat ruim voldoende zou moeten zijn, daarna klikt de deur vanzelf weer open.

Het nijpend toilettekort in Park Spoor Noord was een oud zeer. Vooral in de zomer konden de wachttijden oplopen tot meer dan een half uur.

Park Spoor Noord is niet de enige locatie met zulke toiletten. Vorige week werd een soortgelijke cabine geïnstalleerd op de Rooseveltplaats, binnenkort komt er ook een op het Astridplein. Ook verschenen er in de stad sinds juni zes zelfreinigende urinoirs: op de Ossenmarkt, het De Coninckplein, het Sint-Jansplein, de Lange Lobroekstraat, de Trapstraat en op de Ernest Van Dyckkaai.

GDew

Foto's: EVDJ

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio