4kidsinvietnam bouwde Vietnamees schooltje

4kidsinvietnam bouwde Vietnamees schooltje

4kidsinvietnam bouwde Vietnamees schooltje

Print
Wuustwezel - Dankzij twee scholen uit Wuustwezel staat er in Pacop, Vietnam een gloednieuw schoolgebouw. Hulporganisatie 4kidsinvietnam werkte daarvoor samen met BOET, de plaatselijke afdeling van het departement onderwijs.
4kidsinvietnam zorgde voor de financiële middelen uit België. "Het geld werd opgehaald door Vlaamse scholen en sympathisanten van 4kidsinvietnam. Zo werden er acties opgezet door GBS 't Blokje in Loenhout, Stella Matutina uit Wuustwezel en de Jonathanschool in Sint- Niklaas", vertelt Peter Van Gils van 4kidsinvietnam. "Het is niet alleen het mooiste, maar ook het beste gebouw in het dorp. Het is een stenen gebouw met een geïsoleerd dak. Er is verlichting en er zijn ventilators. Die worden voorlopig met een generator aangestuurd, maar nog dit jaar wordt er elektriciteit in het dorp aangelegd", zegt Van Gils.
Na controle van het gebouw en de administratie, werd het schooltje officieel overgedragen aan de plaatselijke gemeenschap. "Ze zijn zeer blij met hun nieuwe school. Beter onderwijs leidt tot een snellere en betere ontwikkeling. Het biedt de zestig kinderen van Pacop de kans om een goede opleiding te krijgen en zo uit de cirkel van armoede te geraken."

Info: www.4kidsinvietnam.be

An Van den Ouwelant
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio