Hoop voor verwaarloosde Nekkerspoelstraat

Hoop voor verwaarloosde Nekkerspoelstraat

Hoop voor verwaarloosde Nekkerspoelstraat

Print
Mechelen - De Vlaamse overheid start onderhandelingen met de stad Mechelen om de verwaarloosde Nekkerspoelstraat over te dragen. Daarmee haalt de buurt met hulp van de wijkraad na jaren eindelijk haar slag thuis. De stad rekent ook op centen uit Brussel.
Het Vlaams Gewest heeft de weg enkele jaren geleden overgenomen van de provincie Antwerpen. Al sinds 2004 wordt de vernieuwing van de Nekkerspoelstraat beloofd door de overheid, maar daar bleef het bij. Dinsdag trok een delegatie van de wijkraad naar het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om de zaak nogmaals te bepleiten. Daar hebben leden van de raad tegelijk een petitie overhandigd.

De buurt hoopt niet alleen op een vernieuwing, maar ook op een afname van het zwaar verkeer. Eindelijk lijkt er licht in de tunnel. "Wij hebben woensdag het bericht gekregen dat de Vlaamse overheid voor eind dit jaar met een concreet voorstel komt, met daarin ook een gedetailleerde berekening en een voorstel voor de financiering", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

De wijkraad is hoopvol. "Het negatieve beeld van de Nekkerspoelstraat is bepalend voor het beeld dat de brede bevolking rond Mechelen heeft van onze hele wijk. Daar moet echt iets aan veranderen", stelt voorzitter Emiel Neuckens. Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen, de dagelijkse regionale bijlage in Gazet van Antwerpen.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio